Nieuws

Ducati: ‘De toekomst is elektrisch, wij zijn er ook mee bezig’

Ducati, een merk dat sinds jaar en dag synoniem staat aan ronkende motoren en rauw vermogen, maakt zich op voor de presentatie van haar eerste volledig elektrisch aangedreven motorfiets. Dat maakte Claudio Domenicali, de directeur van Ducati onlangs bekend.

“De toekomst is elektrisch, wij staan dan ook op het punt te beginnen met de productie van onze eerste elektrische motor”, aldus Domenicali. De Italiaanse directeur van Ducati deed deze uitspraak tijdens een bijeenkomst op de universiteit van Bologna. Hij was hier op uitnodiging van het motorraceteam van de universiteit als gastspreker aanwezig. Het raceteam rijdt namelijk op een elektrische racemotor, die in samenwerking met Ducati is ontwikkeld, mee aan de Student Moto-cup.

Ducati is geen vreemde met elektrisch aangedreven machines. Zo presenteerde het merk in 2017 nog een zeer futuristisch ogende elektrisch aangedreven conceptmotor. Deze Ducati Zero werd ontworpen door de Nederlander Bart Heijt en Fernando Pastre uit Brazilië. Eind 2018 werd tevens de eerste elektrisch aangedreven mountainbike van het motormerk gepresenteerd.

Wanneer we de eerste e-Ducati kunnen verwachten, daar heeft Domenicali zich niet over uitgelaten.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.