Nieuws

Den Haag en wij

Begin deze week presenteerden VVD en PvdA hun regeerakkoord met als thema ‘bruggen slaan’.

Hoewel motorrijders niet specifiek worden genoemd en ook het APK-dossier niet ter sprake komt, vallen voor motorrijders de volgende zaken op.

Geen kilometerheffing
Het slepende dossier van de kilometerheffing lijkt nu definitief gesloten. Om files aan te pakken wil het kabinet het programma “Beter Benutten” voorzetten. Over de relatie tussen de kilometerheffing en de motorrijtuigenbelasting wordt in de tekst niet gesproken.

Vrijstelling van motorrijtuigenbelasting voor oldtimers wordt afgeschaft. Ook een 1987ér Goldwing is dus niet meer houdereschapsvrij.
Uit milieuoverwegingen wordt de vrijstelling voor oldtimers afgeschaft. Deze maatregel levert extra inkomsten op. Deze vrijstelling geldt nu ook nog voor motoren. Of (“oldtimer”) motoren uiteindelijk ook hun vrijstelling verliezen, zal moeten blijken in het wetsvoorstel. De tekst uit het regeerakkoord suggereert dit wel. INTUSSEN KUN JE OP DE SITE VAN DE KNAC DE PETIETIE TEGEN AFSCHAFFING TEKENEN www.knac.nl

Belasten van kilometervergoeding (forensentaks) gaat niet door
Eerder werd al bekend dat de kilometervergoeding niet belast zal worden, zoals nog wel werd afgesproken in het z.g. Lente-akkoord (in april 2012). Voor het niet-belasten bestaat in de nieuwe Tweede Kamer een ruime meerderheid.

Verhoging accijnzen (diesel en LPG)
De accijns voor diesel wordt verhoogd met 3 cent per liter en komt daarmee op ongeveer 46 cent per liter. Hiermee wil het kabinet per 1 januari 2014, 230 miljoen euro ophalen.

Sport
Bij sport wordt relatief uitgebreid stilgestaan. Zo wordt vermeld dat de extra inkomsten van loterijen meer ten goede aan de sport moeten komen en wordt er specifieke aandacht besteed aan veiligheid van sport, voorzieningen en toeschouwers.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

21 juli, 2024

Suzuki blaast de laatste jaren flink in de bus met talrijke nieuwe modellen en zelfs een compleet nieuw platform ...
Nieuwe roadster van Royal Enfield

Nieuwe roadster van Royal Enfield

20 juli, 2024

Royal Enfield breidt haar 450-platform uit met een nieuw model. De Guerrilla 450 is een roadster met de bekende ...

Overig nieuws