Nieuws

Capo di tutti capi

De nieuwe Capo. Een dappere poging om aansluiting te vinden bij de BMW en Triumph toppers. En alle anderen die het succes van de BMW GS reeks nastreven…

Het prototype op  de dealermeeting van alweer een poosje terug had  Aprilia’s welbekende racing kleuren.  In het wild oogt de nieuwe Capo veel statiger, publieksvriendelijker. Allroadrijders zijn tegenwoordig niet meer zo gediend van motoren in volle oorlogskleuren. Toch?

Met deze Caponord mikt Aprilia net als Ducati en Honda op de allroad rijder die met zijn motor alleen eindeloos over het asfalt wil draven. De 17" wielen met sportieve banden en de laaggeplaatste uitlaat verraden luidkeels dat de Caponord geen terreinbeul is.
 
Maar de geruchten gaan dat er een meer op terrein gerichte versie aan komt. Dat weer wel.

Aprilia heeft de nieuwe design-lijn met zijn kenmerkende snuit ook bij de Caponord doorgevoerd, en daarmee hebben alle Aprilia’s een duidelijk herkenbaar smoel   gekregen.

De krachtbron is gebaseerd op de huidige Dorsoduro 1200. De 130 pk sterke V-Twin zal van het complete elektronica-pakket zijn voorzien, naast APRC en ABS zal volgens de geruchten een elektronisch, pro-actief veersysteem worden toegepast

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws