Nieuws

Brabus bouwt ook in 2023 superluxe KTM

Vorig jaar stapte autotuner Brabus de motorwereld in met een over-the-top luxe motorfiets (hier eerste test) op basis van een KTM 1290 Super Duke. Dit jaar doet het dat nog eens dunnetjes over met de Brabus 1300R Edition 23.

Check je banksaldo alvast want Brabus bouwt slechts 290 exemplaren van hun tweede motorfiets. Een motor die trouwens op 16 februari vanaf drie uur ’s middags hier te bestellen is. Het prijskaartje bedraagt in Duitsland € 42.500,- en daar bovenop komen nog eens Nederlandse invoerheffingen.

Bij de Brabus draait het allemaal luxe en exclusiviteit. Daarvoor gebruikt Brabus de gebruikelijke trucjes. Voeg heel veel carbon toe, maak mooie gefreesde aluminium onderdelen shop dure spulletjes in Italië en Zweden voor de remmen en vering en de klus is al half geklaard. Een handgemaakt leren zadel rond de transformatie af.

De basis voor het model is een KTM 1290 Super Duke Evo R. Die is standaard en ook hier goed voor 180 pk bij 9.500 tpm en 140 Nm koppel bij 8.000 cc. De Brabus-demper koop je dus vooral voor het uiterlijk en het geluid. Van de Superblack-variant – zwart zeggen we hier – bouwt Brabus er 145. Van de Stealth Grey rollen net zo veel exemplaren van de lopende band.

Even een paar hoogtepunten van de exoot op een rij: eigen lichtgewicht gesmede gietwielen, Brabus uitlaatdempers, gestikt leren zadel, carbon luchtinlaten, koplampbekleding en carterpan. Van CNC-gefreesd aluminium zijn dan weer de: kroonplaten, rem- en koppelingshendels, verstelbare voetsteunen, stuurhelften en spiegels. WP verzorgt de vering en de stuurdemper.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws