Nieuws

3 special editions ter ere van 40 jaar Kawasaki Ninja

Als er één woord onlosmakelijk met Kawasaki verbonden is, is het wel ‘Ninja’. Ter ere van het 40-jarig bestaan van deze aanduiding voor de sportieve modellen van de Japanse fabrikant lanceert Kawasaki een aantal speciale 40th Anniversary-modellen.

Dit trio special editions bestaat uit de Ninja ZX-10R, de nieuwe 636cc Ninja ZX-6R en de nieuwe Ninja ZX-4RR, waarvan je trouwens hier een eerste indruk leest. Deze drie machines zijn voorzien van de kenmerkende groen/blauw/witte kleurstelling van de Kawasaki World Endurance racers van begin jaren ‘90. Deze opvallende kleurstelling, die werd gebruikt voor de ZXR-serie uit 1989, is tegelijkertijd lekker retro én opvallend fris en eigentijds.

Elke machine heeft een 40th Anniversary-logo op de tank en daarnaast zijn de wielen Lime Green gespoten en is het frame zilverkleurig afgewerkt om zo nauwkeurig mogelijk het design van de legendarische ZXR-machines van weleer te benaderen.

Medio december zullen deze modellen beschikbaar zijn bij de Kawasaki dealers. Ga voor meer informatie of een Kawasaki dealer bij u in de buurt naar www.kawasaki.nl.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws