Nieuws

10 x Wereldkampioen!

Tien keer wereldkampioen en verregaand onbekend in motorland?

Dat lukt alleen in Nederland.

Daniël Willemsen heeft met zijn Letse bakkenist Lauris Daiders beslag gelegd op de wereldtitel bij de zijspannen.

Voor Willemsen is het de tiende wereldtitel in de zijspancross.

Zijspancrosser Daniël Willemsen heeft een historische tiende wereldtitel veroverd. De 37-jarige Lochemer had in de Grote Prijs van Duitsland voldoende aan de vierde en de achtste plaats in de manches om het kampioenschap binnen te halen. Zijn grote concurrent en landgenoot Etienne Bax won in Rudersberg de laatste cross van het seizoen door in beide manches te zegevieren.

Willemsen behaalde zijn titel dit seizoen met drie verschillende bakkenisten. Hij begon met de Let Haralds Kurpnieks, maar die moest met twee gebroken polsen al na de eerste GP afhaken. Kenny van Gaalen verving hem, maar die raakte halverwege het seizoen geblesseerd. Met de Let Lauris Daiders in de bak vervolgde Willemsen met succes de jacht op zijn tiende titel.

De ‘kannibaal’ uit de Achterhoek koerste op safe tijdens de slotwedstrijd. Hij had door een mislukte kwalificatie op zaterdag een slechte startpositie en moest er in beide manches vooral voor zorgen dat hij geen overbodige risico’s nam en toch de nodige punten bijeen sprokkelde. Dat lukte, mede omdat de marge met Bax groot genoeg was. In de eindstand kwam de combinatie Willemsen/Van Gaalen/Daiders uit op 453 punten, 5 meer dan Bax en diens Letse bakkenist Kaspars Stupelis.

Willemsen won zijn eerste wereldtitel in 1999 met zijn broer Marcel als bakkenist. Daarna volgden titels in 2003 en 2004 (met Stupelis), 2005 en 2006 (met de Belg Sven Verbrugge), 2007 en 2008 (met de Zwitser Reto Grütter), 2010 (met twee bakkenisten: de Belg Dagwin Sabbe en Gertie Eggink) en 2011 (met Verbrugge).

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

21 juli, 2024

Suzuki blaast de laatste jaren flink in de bus met talrijke nieuwe modellen en zelfs een compleet nieuw platform ...

Overig nieuws