+ Plus

Producttest 15 paar allround handschoenen

Motorhandschoenen hebben een zware en belangrijke taak. Hier op de foto rust letterlijk je hele gewicht erop en ook in de praktijk is dat soms daadwerkelijk het geval. Hetzij met voluit remmen, hetzij met een onvrijwillige buiteling. We testten 15 waterdichte modellen!

Motorrijden is een samenspel. Mens en machine moeten in harmonie zijn, verstand en gevoel bepalen onze rijstijl. Daarbij vervullen je handen een van de belangrijkste rollen. Het is niet alleen maar jezelf vastklampen aan het stuur, ze vormen een essentiële verbinding tussen dat wat we willen en dat wat de motor doet. Gas, voorrem, koppeling, sturen, richtingaanwijzers, toeteren, soms zelfs schakelen en tegenwoordig ook nog allerlei elektronisch instelwerk – dit moet allemaal door onze handen worden gedaan. Het is daarbij zaak ze te beschermen en desondanks toch de bewegingsvrijheid te bieden om al die taken goed te kunnen doen. Goede handschoenen bieden in feite zowel passieve als actieve veiligheid: wie comfortabele, goed passende handschoenen met een goed gevoel draagt, die je vingers ook nog droog en op een aangename temperatuur houden, kan zich volledig concentreren op het rijden – actieve veiligheid. Daarmee wordt de kans kleiner dat je de passieve veiligheid nodig gaat hebben. Mocht het toch tot onzachte aanraking met de grond komen, dan moeten handschoenen nog maar één ding doen: zo goed mogelijk beschermen! Met deze test helpen we je je keuze te maken.

Geteste handschoenen:

Held Air n Dry    € 119,95
Stadler Guard GTX          € 199,00
BMW Two In One Tech  € 194,00
Dane Skagen     € 159,00
Macna Rock RTX DL        € 139,95
Rukka Virium/Virve        € 154,90
Rev’it Summit 3 H2O      € 99,99
Richa Typhoon GTX        € 139,00
IXS Viper GTX 2.0             € 129,95
Modeka Nerano              € 99,90
Alpinestars WR-2 V2/Stella         € 119,95
Vanucci High Rider III     € 129,99
Bering Loky        € 99,90
Icon Raiden        € 105,00
Spidi Rainwarrior             € 99,90

 

ZO TESTEN WE
Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen hoe het eruit ziet als een paar handschoenen in een bak water wordt gedompeld. Daarom deze keer een foto van onze testrit. En precies daar moeten de handschoenen scoren: in de praktijk. Het eerste testonderdeel richt zich op het draagcomfort en de ergonomie. Op telkens dezelfde pasweg in Zuid-Frankrijk hebben we alle 15 handschoenparen uitgeprobeerd en direct erna beoordeeld. Proporties, grijpgevoel, ergonomie en comfort leveren samen maximaal 30 punten op. Tegelijk werden de eerste twee aspecten van het onderdeel weersbescherming vergeleken: houden ze je handen lekker warm, hoe is het gesteld met de ventilerende eigenschappen, ofwel in handschoenen worden je handen snel zweterig? Terug op de redactie hebben we vervolgens nog een uitgebreide lekkagetest gedaan. Twee exemplaren per merk gaan in het dompelbad, nog eens twee worden aan de binnenkant met water gevuld. Hier zijn maximaal 25 punten te behalen. De belangrijkste categorie is echter de veiligheid, waarop 35 punten te behalen zijn. Protectoren, polszekering, schacht en constructie worden hier beoordeeld. Tot slot worden er maximaal 10 punten gegeven voor afwerking en uitrusting. In totaal zijn er 100 punten te behalen. Aan de hand van het puntentotaal wordt via een vaste sleutel een beoordeling van uitstekend tot slecht gegeven.

Lees meer over

BMW

Gerelateerde artikelen

Lezerstest 2024 BMW-modellen

Lezerstest 2024 BMW-modellen

23 mei, 2024

Veel nieuws op GS-front bij BMW dit jaar. Uiteraard was daar het nieuwe vlaggenschip, de R1300GS, maar de Duitse ...
Eerste Test BMW CE 02

Eerste Test BMW CE 02

29 februari, 2024

Het is geen motor, maar ook geen scooter. Nee, de elektrische CE 02 van BMW is een heuse ‘eParkourer’: een ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-