+ Plus

Motoplus Lezersreis 2017: Westerwald

Er zo zijn van die plekjes waar je achteloos aan voorbij rijdt op weg naar je verre vakantieadres, maar waar het eigenlijk prima toeven en vooral motorrijden is. Het Duitse Westerwald, centraal gelegen tussen het Sauerland en de Eifel, is zo’n plek. Dichte bossen en heuvels met toppen tot een dikke 650 meter bepalen het beeld in deze streek met zijn vele rustige stuurweggetjes. In samenwerking met Horizon Motor Reizen zijn we komend voorjaar drie lange weekends te gast in het Westerwald. Voor € 269,- ben ook jij van de partij!

Heerlijk genietend van het uitzicht vanaf de Fuchskaute, met 657 meter de hoogste berg in het Westerwald, gaat het vervolgens weer door dichte bossen omlaag, waar tal van nieuwe uitdagende stuurweggetjes wachten om ontdekt te worden. Een oase aan onontdekt motorplezier, zo kun je het Westerwald rustig noemen. En dat op slechts een paar uur rijden van Nederland! Komend voorjaar vertoeven we hier drie lange weekenden in een gezellig familiehotel in de omgeving van Kirchen. Vanaf € 269,- rij je een weekend met ons mee.
Dat weekend begint op vrijdagochtend met een prachtige individuele toeristische route naar het hotel. Daarbij kun je kiezen uit twee verschillende routes. De eerste route start nabij Winterswijk en voert je over grotere wegen binnendoor boven het Ruhrgebied langs tot aan het Sauerland.
Via bochtige kleinere wegen bereik je uiteindelijk het hotel (315 kilometer). De tweede mogelijkheid leidt je vanaf Simpelveld via nog kleinere wegen door de Eifel aan de onderzijde langs het Ruhrgebied naar het hotel (240 kilometer). Bij het hotel kan de motor in een van de aanwezige garages of op het terrein van het hotel worden gestald en kun je op het terras onder het genot van een drankje even bijkomen van de reis. Rond de klok van 19.00 uur wacht het diner en uiteraard kan er na afloop in de bar nog even worden nagetafeld, waarbij je ook eens met aanwezige redactieleden van MotoPlus van gedachten kunt wisselen.

Na een uitgebreid ontbijtbuffet stap je de volgende ochtend weer op de motor voor de eerste van twee uitdagende dagetappes. Beide voeren je via prachtige wegen door bossen, over verleidelijk glooiende en langs langgerekte velden. De routes hebben een gemiddelde lengte van ongeveer 250 kilometer en zijn ook voor de wat minder ervaren motorrijder goed te doen. Zit je liever wat langer in het zadel, dan kun je kiezen voor een langere route van ongeveer 325 kilometer.
Ook naast de motor is er genoeg te zien in het Westerwald. Zo kun je in Dillenburg een bezoek brengen aan Slot Dillenburg, waar in 1533 Willem van Oranje werd geboren, maar het Westerwald kent ook een aantal musea met een fraaie collectie oude motoren. In Erndtebrück, in het noorden, vind je Bald’s Fahrzeugschau-museum, dat een bijzondere verzameling BMW-motoren uit de periode 1923 – 2003 heeft. In het zuidelijker gelegen Montabaur, nabij Koblenz, staat het Motorrad Museum Montabaur, met veel oldtimers van Duitse en Britse merken. Een ander museum is het Westerwald-museum in het plaatsje Steinebach, waar een uitgebreide verzameling oude motoren van merken als BMW, Miele, NSU en Zündapp is te zien. Kortom, we verwelkomen je komend jaar graag in het Westerwald! Maar reageer snel, want het aantal plaatsen is beperkt.

Voor meer informatie of boeken, klik hier.

Lees meer over

BMW

Gerelateerde artikelen

Lezerstest 2024 BMW-modellen

Lezerstest 2024 BMW-modellen

23 mei, 2024

Veel nieuws op GS-front bij BMW dit jaar. Uiteraard was daar het nieuwe vlaggenschip, de R1300GS, maar de Duitse ...
Eerste Test BMW CE 02

Eerste Test BMW CE 02

29 februari, 2024

Het is geen motor, maar ook geen scooter. Nee, de elektrische CE 02 van BMW is een heuse ‘eParkourer’: een ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-