+ Plus

KTM Motohall

Mercedes, Porsche, BMW – wie kan terugblikken op een rijke geschiedenis, mag dat ook laten zien. Sinds afgelopen maand heeft KTM haar eigen museum. Wij namen alvast een kijkje en zijn onder de indruk. Kortom, een aanrader als je de aanstaande vakantiemaanden in de buurt van het Oostenrijkse Mattighofen bent.

Waar grote motorfabrikanten in de regel in grote metropolen gehuisvest zijn, is KTM diep geworteld in het slechts 6.000 zielen tellende Mattighofen. Van hieruit wordt de wereld van KTM’s voorzien en dat betekent dat er miljoenenbedragen richting dit kleine plaatsje stromen. Die worden niet alleen in de ontwikkeling van nieuwe modellen gestoken, maar worden ook gebruikt om de productie en logistieke faciliteiten van de thuisbasis verder uit te breiden. Waren ze met die razendsnelle ontwikkelingen bij KTM niet de eigen geschiedenis wat uit het oog verloren? In Mattighofen worden immers al sinds 1953 motoren geproduceerd, maar waar zag je ze nog? Die vraag is nu beantwoord, gewoon in Mattighofen dus. Op een oppervlakte van 10.000 vierkante meter komt alles van 67 jaar KTM-historie voorbij; de merkhistorie, de modellen, de techniek, het design, de sport. En dat alles in een heerlijk futuristisch aandoend gebouw, waarin de diverse tentoonstellingsruimten heerlijk ruim en bovenal zeer verrassend zijn ingedeeld. Een must voor de liefhebber.
De KTM Motohall is van dinsdag tot en met zondag geopend van 9.00 tot 18.00 uur. Een kaartje voor volwassenen kost € 10,-, kinderen tot 14 jaar mogen gratis naar binnen. Tickets en rondleidingen zijn te boeken via www.ktm-motohall.com

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.