+ Plus

KTM Motohall

Mercedes, Porsche, BMW – wie kan terugblikken op een rijke geschiedenis, mag dat ook laten zien. Sinds afgelopen maand heeft KTM haar eigen museum. Wij namen alvast een kijkje en zijn onder de indruk. Kortom, een aanrader als je de aanstaande vakantiemaanden in de buurt van het Oostenrijkse Mattighofen bent.

Waar grote motorfabrikanten in de regel in grote metropolen gehuisvest zijn, is KTM diep geworteld in het slechts 6.000 zielen tellende Mattighofen. Van hieruit wordt de wereld van KTM’s voorzien en dat betekent dat er miljoenenbedragen richting dit kleine plaatsje stromen. Die worden niet alleen in de ontwikkeling van nieuwe modellen gestoken, maar worden ook gebruikt om de productie en logistieke faciliteiten van de thuisbasis verder uit te breiden. Waren ze met die razendsnelle ontwikkelingen bij KTM niet de eigen geschiedenis wat uit het oog verloren? In Mattighofen worden immers al sinds 1953 motoren geproduceerd, maar waar zag je ze nog? Die vraag is nu beantwoord, gewoon in Mattighofen dus. Op een oppervlakte van 10.000 vierkante meter komt alles van 67 jaar KTM-historie voorbij; de merkhistorie, de modellen, de techniek, het design, de sport. En dat alles in een heerlijk futuristisch aandoend gebouw, waarin de diverse tentoonstellingsruimten heerlijk ruim en bovenal zeer verrassend zijn ingedeeld. Een must voor de liefhebber.
De KTM Motohall is van dinsdag tot en met zondag geopend van 9.00 tot 18.00 uur. Een kaartje voor volwassenen kost € 10,-, kinderen tot 14 jaar mogen gratis naar binnen. Tickets en rondleidingen zijn te boeken via www.ktm-motohall.com

Lees meer over

BMW

Gerelateerde artikelen

Toptest BMW R1300GS

Toptest BMW R1300GS

1 februari, 2024

De nieuwe BMW R1300GS treedt in de voetsporen van de succesvolle 1250 en moet vooral qua sportiviteit nieuwe ...
Duurtest eindverslag BMW S1000RR

Duurtest eindverslag BMW S1000RR

10 januari, 2024

Een gemeten topvermogen van 214 pk, een koppelkromme als van een dikke 1.300 en dat uit 999 cc. De S1000RR met ...
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-