Toeren

Motortocht Zuid-Engeland

Hoewel Europees en westers, is Engeland totaal niet vergelijkbaar met enig ander Europees land. Het heeft een heel eigen cultuur, bouwstijl en wegennet (links rijden!), waarbij traditie en historie een belangrijke rol spelen. Het voelt bijna als een werelddeel op zich, ligt echter relatief gezien op een steenworpafstand van Nederland. Een absolute aanrader voor een prachtige motortocht!

In MotoPlus 3/2020 vind je een prachtig reisverslag van een enerverende oost-west motortrip door het zuiden van Engeland, waarbij er ruim tweeduizend kilometer onder de bandjes door glijden. Die kilometers voeren vooral over de befaamde Engelse single track. Deze veelal oeroude wegen uit de tijd van paard-en-wagen, zijn vaak nauwelijks breder dan twee meter en meanderen op bijna tunnelachtige wijze langs hoge en solide hekken en tussen de typische ‘dry stone walls’ door. Een prachtige ervaring om te rijden, zeker op de motor.
Geen zin om zelf tweeduizend kilometer aan enerverende wegen op de PC aan elkaar te lussen? Hoeft ook niet, dat hebben wij namelijk al voor je gedaan. De motortocht Zuid-Engeland vind je hieronder in verschillende bestandsformaten.

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Engeland
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-