Toeren

Zillertal, Oostenrijk

Zeg ‘Zillertal’ en bij veel motorrijders begint het lichtjes te kriebelen in de lendenen. Helemaal verwonderlijk is dat natuurlijk niet, dit Alpendal in de Oostenrijkse deelstaat Tirol, ook bekend van het gelijknamige skigebied, is immers gezegend met een uitzonderlijk schoonheid!

In MotoPlus 2/2021 brengen we een bezoek aan dit magnifieke stukje Oostenrijk. Of dat laatste klopt, kun je natuurlijk het beste zelf bepalen. Hieronder vind je een ruim 270 kilometer lange route die je langs alle in het artikel beschreven highlights voert. De route start bij de Zillertaler VVV in Schlitters en brengt je onder meer langs de Kerschbaumer Sattel, Zillertaler Höhenstraße, Gerlospass (1.507 meter), de Krimmler watervallen, Durlaßboden stuwmeer, de Schlegeis Alpenstraße en Zillergrund. Let wel, voor een aantal wegen moet (soms flink) tol worden betaald. De route is in een dag te doen, maar trek er liever twee of zelfs drie dagen voor uit wanneer je ook nog wat uitstapjes of ondernemen.

Download routes

Toer overzicht

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.