Toeren

Westelijke Vogezen, Frankrijk

Het is slechts een bescheiden bergmassiefje met toppen tot een kleine vijftienhonderd meter hoog. Toch zijn de Vogezen erg geliefd onder motorrijders. Omdat het relatief dichtbij Nederland ligt, maar vooral omdat het er waanzinnig mooi rijden is. Zelfs na meerdere bezoeken valt er nog voldoende te ontdekken!

Hieronder vind je de routebestanden van een bijna 190 kilometer lange rit, die begint en eindigt bij Hotel/Restaurant du Sommet op pashoogte van de Ballon d’Alsace. Van daaruit gaat het eerst in noordelijke richting waarbij je onder meer het meer van Gérardmer aandoet. Attentie, vanuit Gérardmer brengt de D486 je naar La Bresse, een werkelijk heerlijke stuurweg. Aansluitend gaat het weer in zuidelijke richting met als echte uitsmijter het befaamde motorrondje Ballon d’Alsace.
Ga je de route nu rijden, schroom dan niet om wat foto’s met ons te delen (mail@motoplus.nl o.v.v. Moto+Foto). Wellicht vind je jezelf terug in je lijfblad, hetgeen je ook nog het enige echte MotoPlus T-shirt oplevert!

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Frankrijk Grand Est Vogezen
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-