Toeren

Vogezen, Frankrijk

Ondanks de bescheiden hoogte van de bergen, de hoogste top van de regio, de Grand Ballon, meet bijvoorbeeld 1.424 meter, is de Franse Vogezen een immens populair gebied onder motorrijders, al was het alleen al omdat het relatief dichtbij Nederland ligt en dus de perfecte bestemming voor een kort of lang weekend vormt.

Het middelgebergte ligt in het noordoosten van Frankrijk, gelegen aan de Duitse grens. Met de Vogezen duiden we in het algemeen het nationaalpark rond het middengebergte aan. Dat vormt evenwel slechts een kleine deel van het gelijknamige departement Vosges, dat zich tot ver ten westen van Épinal uitstrekt.
In MotoPlus 5/2021 vind je een uitgebreid reisverhaal over deze prachtige streek en heb je nu zin om de beschreven route zelfs eens na te rijden, dan vind je hieronder de GPS-bestanden. De rondrit van driehonderd kilometer, die begint en eindigt in Munster, voert je langs alle highlights van de regio,  waaronder de ‘Route des Crêtes’, Col de Platzerwasel en de Col de la Schlucht.

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Frankrijk Grand Est Vogezen
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-