Toeren

Stiermarken, Oostenrijk

Velen misbruiken het enkel als transitoland op weg naar de eindbestemming in Italië, Kroatië of Slovenië, of ze reduceren Oostenrijk tot het bergachtige Tirol. In het ‘groene hart’ van Oostenrijk, Stiermarken, zijn er weliswaar minder en ook minder hoge passen, maar bochten, cultuur en culinair genot biedt deze deelstaat daarentegen in overvloed, zo blijkt wel uit het reisverhaal in MotoPlus 1/2023.

Negen deelstaten telt Oostenrijk in totaal, waarvan Stiermarken de op één na grootste is, met een oppervlakte van iets minder dan de helft van Nederland. Hoewel de toppen er niet zo hoog zijn als in de meer bekende Alpenregio’s Salzburg, Tirol en Karinthië, is zeker het westelijke deel van de deelstaat erg bergachtig, met hoogten tot bijna drie kilometer.
Hieronder vind je de bestanden van een tweetal dagroutes, die beide starten en eindigen in de plaats Weißkirchen. Tour 1 (Murau, Sölkpass en Hohentauern) voert je door het hoge westelijke deel van Stiermarken, en is ongeveer 225 kilometer lang. De Vier-Berge-Tour is een achtje door het zuiden van de deelstaat en meet ongeveer 270 kilometer.

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Oostenrijk Stiermarken
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-