Toeren

Schwyz

Het stadje Schwyz – onlosmakelijk verbonden met de Zwitserse geschiedenis – herbergt de oorspronkelijke oprichtingsoorkonde van het Zwitsers Eedgenootschap uit 1291. Nog interessanter: het ligt midden in een uitdagend toerlandschap.

Zwitserland doet een motorhart sneller kloppen! Namen als de Vierwaldstättersee of Walensee beloven een waar landschappelijk panorama met fjordachtige, langgerekte wateroppervlakken en bergcoulissen. De bergpassen hier zijn een waar genoegen om te rijden. Met de Grimsel- en de Furkapas gooit dit gebied twee van de hoogste en meest markante Alpenpassages in de strijd.

Onderstaand vind je twee prachtige tourroutes. De eerste, 265 kilometer lange rit (de noordronde) laat zich het best omschrijven als ‘Alpen light’. Tussen verschillende meren rijd je over kleine, maar ten onrechte onbekende passen door de bergcoulissen.
De zuidronde is met een goede 260 kilometer bijna net zo lang. De Glaubenbüelen- en Brünigpas zijn de minder bekende voorposten, waarna met de Grimsel en Furka het hoofdmenu volgt. Genieten op topniveau!

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Zwitserland Zwitserse Alpen
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-