Toeren

Ruinetoer door Ardennen

Ruïnes spreken tot nagenoeg ieders verbeelding, doen je fantasie op hol slaan. Ze hebben iets mysterieus en roepen vragen op. Welke ridders hebben er gewoond? Wat spookten ze uit als hun maliënkolder aan de kapstok hing? Ligt er wellicht nog een schat begraven, of dwaalt er ’s nachts een spook door het half ingestorte gewelf? In MotoPlus 8 staat een mooi artikel van Erwin kennis. Hij trok een paar dagen met de motor door de Belgische Ardennen en zette een mooie tocht uit van 174 km langs onder meer de ruïnes Moha, La Roche, Crèvecoeur in Bouvignes-sur-Meuse, Poilvache en Montaigle.
Hieronder vindt je de routebeschrijving op een kaart om uit te printen, of als digitaal bestand voor je Tom Tom (.itn) of je Garmin (.gdb) of als universeel .gpx-bestand.
Mocht de route te groot zijn om in één keer in je navigatie te laden, dan kun je hem zelf eenvoudig opdelen, door eerst het gratis programma TYRE te downloaden via www.tyretotravel.nl en daarin de route in te openen en vervolgens in twee of meerdere delen weg te schrijven.

Download routes

Toer overzicht

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-