Toeren

Roadtrip Marokko

Marokko is een waar motorparadijs, en echt niet alleen geschikt voor dikke allroads met aluminium koffers. Je kunt er met alle motoren terecht om te genieten, bijvoorbeeld met een Moto Guzzi V100  zoals Gerjan Leppink demonstreert in MotoPlus 5/2024!

Dik 2.500 kilometer reed Leppink op zijn Italiaan door dit enorm uitgestrekte land, prachtige land. Alles is er anders, overal is het verrassend mooi. De wegen zijn goed, de mensen prachtig met mooie kleding, volgepakte ezels en auto’s in alle soorten en maten. Van oude APK-afgekeurde Nederlandse brikken tot het nieuwste van het nieuwste.
Marokko biedt op alle vlakken een intense ervaring, neem dus de tijd om te stoppen op een lokale markt om te genieten van alle koopwaar, en van al die mensen die daar op zoek zijn naar vooral natuurlijke producten.

Zin om in de voetsporen van Leppink ook Marokko in al zijn intensiteit te ontdekken? Hieronder vind je de bestanden van een 2.300 kilometer lange route, die begint in de haven van Tanger-Med (op een goed uur varen van het Spaanse Algeciras) en voert via een westelijke lus naar Tinghir. Daar maak je een klein uitstapje naar de prachtige Gorges du Todra om vervolgens via een oostelijke lus weer terug naar Tanger-Med te rijden.

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-