Toeren

Roadbook-tour Drents-Friese Woud

Het zal menigeen waarschijnlijk niet veel zeggen, het Drents-Friese Wold, maar toch is dit nationale park best een bijzonder stukje Nederland. Niet alleen omdat het een van de grootste aaneengesloten bosgebieden van ons land is, maar ook omdat je er zandverstuivingen, moerassen, heide en vennetjes tegenkomt. Klinkt goed, op weg dus maar!

Onderaan de A32 vlakbij Steenwijk vormt de plaatselijke McDonalds het startpunt van deze prachtige groene route. Niet een erg tot de verbeelding sprekend punt, maar al direct daarna begint het leuke werk, want de route duikt meteen het gebied rond  Frederiksoord binnen, met onder andere vele klinkerwegen. Het is nog steeds een gebied waar relatief weinig mensen wonen en het is daarom bij uitstek geschikt als natuurgebied. Bij het bezoekerscentrum van het natuurgebied in Terwisscha vind je tevens het eerste MotoPlusPunt van vandaag.

Eenmaal weer in het zadel gaat het onder meer langs het kleine kappelletje van de Hervormde Gemeente Ebbenhäzer in Leggeloo, het zogenaamde ‘klompenkerkje’. In Gees stuit je vervolgens op het tweede MotoPlusPunt: Talenti, waar zelfs de koffie is aangekleed met een leuk klein ijsje, gemaakt van de melk van de koeien die op de boerderij worden gehouden. Wanneer de dagteller op ruim 150 kilometer staat, is het einde in zicht . Dat bevindt zich in het dorp De Wijk, waar de motor bij Grand Café/Restaurant Mulino op de jiffy kan!

Startpunt: McDonalds, Steenwijk
MotoPlusPunt 1: IJgenweis, Appelscha
MotoPlusPunt 2: Talenti,  Gees
Eindpunt: Mulino, De Wijk

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-