Toeren

Picos de Europa

De Picos de Europa, ofwel letterlijk vertaald ‘Pieken van Europa’, is een bergketen in Noord-Spanje. Daar waar het massatoerisme zich vooral op de Middellandse Zee concentreert, is de noordelijke kuststrook van Spanje bij de Atlantische Oceaan, ook wel Costa Verder (‘groene kust’) genaamd, nog bijna onontdekt.

Spanje in het algemeen is al heel anders dan de rest van Europa, maar dat geldt in het bijzonder voor het noordelijke deel van dit Mediterrane land. Glooiende weides enerzijds, de ruige kust langs de Atlantische Oceaan anderzijds, en verder nog Zwitserse bergen en Schots weer. Fascinerend mooi, waarbij de uiteenlopende landschappen aan elkaar zijn gelust middels een uitgebreid netwerk van wulps kronkelend asfalt. Hier wil je als motorrijder gewoon een keertje naar toe!

Deden wij ook, en het volledige relaas daarvan kun je lezen in MotoPlus 3/2021. Uiteraard hebben we er ook weer een route bij en dat is dit keer een behoorlijke lange van een kleine 1.100 kilometer. Deze is daarom in twee stukken opgedeeld. Je vindt de bewuste bestanden hieronder!

Download routes

Toer overzicht

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.