Toeren

Onbekend Portugal

Weet je hoe makkelijk je twee magnifieke city-trips, heerlijk motor rijden, het letterlijke hoogtepunt en het geografische midden van Portugal combineert? In een paar dagen komt het bekende en onbekende Portugal voorbij en toont het Zuid-Europese land compleet verschillende gezichten.

Soms is de reis het doel, een andere keer de bestemming. Bij deze trip zijn ze beide het doel. Startpunt Porto is weliswaar super toeristisch, maar desondanks meer dan de moeite waard. Hetzelfde geldt voor eindpunt Lissabon, de sympathieke hoofdstad van Portugal. Tussen de twee bekende pleisterplaatsen ligt het derde doel van de trip: het onbekende, arme en grotendeels verlaten achterland van Portugal. Het letterlijke hoogtepunt hier is de Torre da Estrela. De berg meet 1.993 meter en daarmee is het de hoogste berg op het Portugese vasteland. Omdat 2.000 meter net iets beter klinkt dan 1.993 meter hebben de Portugezen een zeven meter hoge spits op de top van de berg gemetseld om die magische kaap te slechten.
Hieronder vind je de routebestanden van de motortocht door het onbekende Portugal. Reken op zo’n 550 kilometer. Qua reistijd kun je ruwweg zeggen dat je tussen april en november goed zit in Portugal.

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Portugal
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-