Toeren

Oise Frankrijk

De Oise, vernoemd naar de gelijknamige rivier die door het gebied stroomt, is een departement in het zuidwestelijk deel van de Franse regio Hauts-de-France, net boven Parijs met andere woorden. Een prachtig overwegend groen en licht glooiend landschap dat vergeven is van schilderachtige kleine dorpjes en idyllische kastelen. En op slechts een paar honderd kilometer rijden van Nederland, ook wel prettig.

In MotoPlus 23/2020 brengen we een bezoekje aan dit Franse departement. Daarin gaan we langs tal van regionale bezienswaardigheden, die we in onderstaande route van iets meer dan 300 kilometer allemaal aandoen. De toer begint in het authentieke plaatsje Gerberoy en eindigt in het al even lieflijke Noyon. Qua kilometers is het uiteraard makkelijk in één dag te doen, maar wil je de tijd hebben om alle bezienswaardigheden goed te bekijken (en dat zijn er nogal wat), trek dan minimaal een paar dagen voor de toer uit. Hieronder  vind je een selectie accommodaties die allemaal op de route liggen.

Download routes

Toer overzicht

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.