Toeren

Nedersaksen Duitsland

In MotoPlus 6-2020 bezoeken we het Duitse Nedersaksen, de enige deelstaat in Duitsland waar je vanaf heuse bergen kunt rijden tot aan de kust. Landschappelijk gezien een lekker gevarieerd menu kortom, dat ook nog eens relatief dicht bij ons koude kikkerlandje ligt. Op weg naar het land tussen de Harz, het Marschland en de zee!

Deze op een na grootste Duitse deelstaat heeft een oppervlakte groter dan Nederland en heeft, zoals gezegd, landschappelijk gezien veel verschillende gezichten. Van het Noordzee kustgebied in het noorden, tot het meer vlakke en verlaten achterland centraal in de deelstaat en het middengebergte landschap van de Harz, alles is er te vinden. En ook prettig, bij Groningen de grens over en je bent er al.
Onderstaand vind je mooie route die je langs alle ins en outs van de deelstaat voert. Het startpunt ligt in Polle, een plaatsje gelegen tussen Höxter en Hameln aan de Weser, in het Weserbergland. Hier in het zuidelijke deel van de deelstaat, tussen de Weser en de Harz, manifesteert zich serieus bochtenwerk. Des te verder je naar het noorden komt, des te meer kun je ontspannen cruisen. Langs de kust is de zee vaak niet te zien door de dijken. Wie zijn zadel niet wil verlaten vindt uitkomst bij de toegangswegen naar de havens en stranden. Voor de rest zijn er om de paar honderd meter trappen of dijkwegen te vinden, die je de dijk op leiden.

12 2013 Niedersachsen

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Duitsland Nedersaksen
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-