Toeren

Mooiste Pyrenee

In MotoPlus 7 publiceren we het laatste deel van onze ‘Passen-top-tien’ die de afgelopen maanden in MotoPlus voorbij kwamen. Na de mooiste tien passen in Zwitserland, in Oostenrijk, in Italië, in Duitsland en in Frankrijk komen in MotoPlus 7/2011 de tien mooiste motorwegen van de Pyreneeën aan bod.

De Pyreneeën spreiden zich uit over de vierhonderd kilometer tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee en tussen Frankrijk en Spanje. Als eilandje ligt midden tussen de hoge toppen het dwergstaatje Andorra verscholen. Ongeveer tweehonderd bergtoppen reiken er over de drieduizend meter en het bergmassief is zowel aan Franse als Spaanse kant met zijn onaangetaste karakter en weinige verkeer een echt alternatief voor de Alpen. In onze Top 10 komen bekende maar ook minder bekende paswegen aan bod, zoals de Col du Pourtalet, de Col de Somport, de Port de Larrau en natuurlijk ook de uit de Tour de France zo bekende Col du Tourmalet.

In MotoPlus 7 staat van elk van deze mooie wegen door de Pyreneeën een duidelijke beschrijving. Hieronder kun je de toerroute voor je navigatie-apparaat downloaden die je over deze mooie wegen voert. Alvast prettige vakantie!

 

Download routes

Toer overzicht

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.