Toeren

Gran Canaria

Sommige mensen dromen van een vakantie op de lange latten in de sneeuw, anderen van motorrijden bij 22 graden. Op eigen bodem blijft het gedurende het winterse jaargetijde dan bij dromen, maar op Gran Canaria wordt die droom echt werkelijkheid!

Gran Canaria is samen met Tenerife één van de twee hoofdeilanden van de Canarische Eilanden. Een archipel die verder nog bestaat uit Fuerteventura, Lanzarote, Las Palmas, La Gomera en El Hierro. Met zijn ruige geografie is Gran Canaria de perfecte brestemming voor minimaal een week heerlijk motorrijden, in de zomer, maar helemaal in de winter wanneer het weer zich hier bepaald niet van zijn meest zonnige kant laat zien. Het op één na grootste eiland heeft een onnavolgbare mix van prachtige landschappen, fantastisch klimaat en onderhoudende motorwegen in de aanbieding, zo blijkt wel uit het prachtige reisverhaal in MotoPlus 3/2024.

In een goede week tijd bezoeken we daarin alle uithoeken van het eiland, trekken langs de kust, maar vooral ook door het bergachtige binnenland. Hieronder vind je de bestanden van een tweetalroutes, beide ongeveer 300 kilometer lang. Beide beginnen in Las Palmas, de ene route laat je voornamelijk met het noordelijke deel van het eiland kennismaken, de andere leidt je langs de kust over het zuid- en westelijke deel.

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Spanje
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-