Toeren

Gorges du Verdon, Frankrijk

Het is zonder twijfel één van de meest mooie kloven van Europa en herbergt een ware schat aan geologische herinneringen aan deze prachtige planeet: de Franse Gorges du Verdon. Met rotswanden tot wel 700 meter hoog en een lengte van 25 kilometer trekt fascinerende natuurverschijnsel jaarlijks veel toeristen trekt, waaronder héél veel motorrijders.

Niet verwonderlijk, er voeren diverse routes met uitzichtpunten langs en door de kloof, aan de noordzijde van de rivier bijvoorbeeld de Route des Crêtes, aan de zuidelijke oever de Corniche Sublime. Veel meer heb je dan als motorrijder niet te wensen, zo blijkt ook wel uit het prachtige reisverhaal in MotoPlus 7/2023.

Hieronder vind je de routebestanden van de in dat reisverhaal opgetekende trip. Deze prachtige, bijna 210 kilometer lange route, die begint en eindigt in het plaatsje Castellane. Vanuit het oosten pak je eerst de zuidelijke route langs de Gorges, waarna je een rondje rond het Lac de Sainte-Croix maakt en vervolgens de noordelijke route pakt. Onderweg kom je langs tal van bekende uitzichtpunten.

Download routes

Toer overzicht

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-