Toeren

Gantrisch, Zwitserland

Over de flanken van de Eiger, Mönch en Jungfrau, drentelen over de wonderschone wegen door het Berner Oberland. Het Zwitserland uit de reisbrochure biedt de gemiddelde motorrijder alles wat ‘ie wenst. Het betoverende Naturpark Gantrisch bewijst evenwel dat ook kleine gebieden een weelderige charme kunnen genieten!

Het park is iets minder hoog en grillig dan het Alpiene karakter van het Berner Oberland, maar met zijn groene, glooiende Alpenweidelandschappen zeker zo mooi. Fantastische omgeving voor een lekker dagje sturen. Onderstaand vind je een fraaie route door dit authentiek stukje Zwisterland, met een als startplaats Fribourg (Freiburg, dat lekker gunstig ligt ten opzichte van de A12 (E27). De bijna 170 kilometer lange rit begint en eindigt bij de beroemde Pont de Bern, een prachtige oude houten brug. Vervolgens lus je via verschillende prachtige pistes de mooiste plaatsen en wegen van de regio aaneen.

Download routes

Toer overzicht

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.