Toeren

Franse Alpen in het voorjaar

Er zijn dingen, die gaan gewoon niet. Maar wat, als je het tegen beter weten in toch gewoon doet? Of het in ieder geval probeert? Volgens het motto ‘gaat niet, bestaat niet’ zakken we veel te vroeg in het jaar af naar het zuiden voor een bezoekje aan de immer lonkende Alpen. Beleef het witte wonder!

In MotoPlus 6/2019 vind je het  artikel van deze wonderlijke reis. Die voorjaarstrip loopt grotendeels door de Zuid-Franse regio Provence-Alpes-Côte d’Azur. Bekend onder de massatoeristen van de zonovergoten Middellandse Zeekust, bij motorrijders gaan de harten echter sneller slaan door de aanwezigheid van de Alpen. Een regio kortom met vele gezichten, mochten de meeste passen in het voorjaar dan ook nog dicht zitten, dan niet getreurd, ook in de lager gelegen gebieden is het fabelachtig mooi rijden. En wie gedurende de zomermaanden gaat, wanneer alle passen sowieso geopend zijn, komt onherroepelijk aan zijn trekken.
Hieronder echter vind je de bestanden van de route die wij hebben gereden, een tocht van rond de negenhonderd kilometer. Het startpunt ligt in Grenoble, een flinke duizend kilometer rijden vanaf Utrecht. De route loopt grotendeels over geasfalteerde wegen, de offroad-uitstapjes hebben geen verbindende functie en kunnen daarom zonder problemen achterwege worden gelaten. Voor de hele tocht is het aan te raden drie of vier dagen de tijd te nemen.

 

route frankrijk

 

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-