Toeren

Drôme, Frankrijk

Volgens Marco Borsato mogen de meeste dromen dan bedrog zijn, maar de Franse Drôme is dat zeker niet. Waar de Alpen en de Provence elkaar ontmoeten, vind je niet alleen grandioze natuur, het hele leven lijkt er tot een ware kunst te zijn verheven.

Het departement van de Drôme is het meest zuidelijke van de twaalf departementen van de regio Auvergne-Rhône-Alpes. De zuidelijke helft van het departement heeft bijzonder veel gelijkenis met de Provence, zodat het wel eens tot de verkeerde regio wordt gerekend. Hoewel het landschappelijk, cultureel en gastronomisch enorm veel te bieden heeft, is het nog niet door het massatoerisme overlopen. Perfecte bestemming ook voor een week heerlijk sturen, zo kun je lezen in MotoPlus 4/2024.

Ben je een beetje enthousiast geworden van dat artikel en wil je deze Franse regio zelf wel eens aan de tand voelen? Goed nieuws, hieronder vind je een dik 280 kilkometer lange route door dit prachtige departement. De route begint en eindigt in Die, waarbij onderweg onder meer de waanzinnig mooie Combe Laval onder de bandjes doorrolt.

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Frankrijk
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-