Toeren

Doubs, Frankrijk

De Doubs is een departement helemaal in het oosten van Frankrijk, grenzend aan Zwitserland. Het ontleent zijn naam aan de gelijknamige 430 kilometer lange rivier, die uiteindelijk bij Verdun-sur-le-Doubs in de Saône uitmondt. In dit relatief onbekende, maar opmerkelijk fraaie stukje Frankrijk is het doorgaans extreem rustig, perfect voor motorrijders kortom.

In MotoPlus 1/2021 gaan we op pad door dit prachtige stukje Frankrijk en uiteraard hebben we daar ook weer een leuke route bij. Twee zelfs dit keer, met een heel uiteenlopend karakter. De eerste route betreft een cultureel rondje van nét geen 160 kilometer, waarbij je vanaf de eerste rang de landschappelijk variëteit van de regio ervaart. Via tal van kleine dorpjes gaat het naar het culturele centrum Besançon, waarna op de terugweg het schitterende en bochtenrijke dal van de Loue wacht.
De tweede route betreft de zogenaamde bochtentour, waarbij je grotendeels de loop van de Doubs, nabij de Zwitserse grens, volgt tot aan Saint-Hippolyte en terug. Beide routes beginnen en eindigen in Malbuisson aan het meer van Saint-Point.

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Bourgogne-Franche-Comté Frankrijk
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-