Toeren

Bretagne, Frankrijk

Bretagne is een regio in het westen van Frankrijk met een enorm rijke historie. Het is weliswaar toeristisch, maar lang niet zo erg als het zuiden en in de Alpenregio’s. Best verbazingwekkend, want het verrast met enorm boeiende en soms ook ronduit dramatische landschappen, een rijke cultuur en gastronomie en prachtige stuurwegen. Het ligt niet naast de deur, maar is absoluut de moeite waard!

In MotoPlus 7/2022 brengen we een bezoek aan deze enerverende regio en volgen daar de toeristische route genaamd ‘Traversée moderne d’un vieux pays’, ofwel ‘een moderne reis door een oud land’. Deze route verbindt sinds 2018 de Atlantische Oceaan met het Kanaal. Een kunstminnend parcours langs bekende en minder bekende plekjes, dat start in Nantes, vervolgens dwars door het Bretonse binnenland voert en eindigt op de Mont Saint-Michel. De totale lengte bedraagt bijna 500 kilometer over vooral kleine wegen. Plan er daarom ruim de tijd voor.

Download routes

Toer overzicht

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.