Toeren

Brandenburg Duitsland

In MotoPlus 24/2017 vind je een prachtig toerverhaal door Brandenburg, een van de meest bosrijke deelstaten van Duitsland en qua oppervlakte vrij groot. Uitgangspunt van deze tocht door Brandenburg is Fürstenberg/Havel, nabij de grens met Mecklenburg-Vorpommern. Met een wijde boog gaat het vervolgens om Berlijn heen en eindigt in Oehna, bij stuwwal de Fläming. Na het rondje door Brandenburg staan er 660 volledig relaxte kilometers op de teller. De hectiek van de grote steden blijft op grote afstand. Ook wat het rijden betreft schakel je hier al gauw over in de ontspanstand: Wellness op wielen.
De conditie van de grotere wegen is zeer goed. Op secundaire wegen kan het wel eens krap worden als er af en toe een tegenligger aankomt. Af en toe kraakt de vering een beetje maar daarna gaat het al snel weer soepel verder. Bijzondere aandacht verdienen ongebruikelijke bezoekers: elanden die vanuit Polen de grens oversteken, trekken graag langs de wegen.
De route is, uiteraard weer in alle gangbare GPS-formaten, hieronder te downloaden. Als geheel, maar daarnaast ook in vier losse delen (enkel GPX). Ga je de route rijden, schroom dan niet om wat foto’s met ons te delen (mail@motoplus.nl). Wellicht vind je jezelf dan nog terug in je lijfblad.

 

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Brandenburg Duitsland
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-