Nieuws

Vernieuwde vierde editie van Ducati Scrambler Days of Joy gaat van start

De Days of Joy zijn terug voor een vierde editie, met een reeks evenementen – rijcursussen, outdoor activiteiten en pure ontspanning – perfect voor diegenen die de wereld van Ducati Scrambler willen ontdekken. Nieuw in 2019 zijn de Scrambler Experiences in Romagna en Toscane, met twee fascinerende tochten, heerlijke maaltijden uit de keuken van de Italiaanse Apennijnen en grenzeloos plezier.

Deelnemers aan de Romagna Scrambler Experience starten op zaterdag 6 april vanuit Cesenatico. Deze eendaagse tour over verharde en onverharde wegen geeft de rijders een geweldige kans om het nieuwe Scrambler gamma te ontdekken. Een lunch in het midden van de Toscaans-Romagna Apennijnen biedt u de mogelijkheid om van de lokale keuken te proeven in de ontspannen Land of Joy stijl. De dag zal eindigen met een geweldige BBQ aan het strand in Cesenatico.

De Toscaanse Scrambler Experience, daarentegen, gepland voor het weekend van 6 – 7 juli, neemt de deelnemers mee op een tweedaagse rit over de heuvels rond Siena. Tijdens deze veelzijdige on-road en offroad ervaring wordt er meer dan 200 km gereden op de eerste dag en meer dan 150 km op de tweede dag. Het is puur rijplezier, over een route in de Fattoria Pieve in Salti (Siena) waar rijders kunnen genieten van echte lokale gerechten en de ontspannen sfeer die kenmerkend is voor elk Land of Joy evenement. Deze experience is tot stand gekomen in samenwerking met het organisatiecomité van de Eroica® classic bike race en zal veel van dezelfde prachtige wegen gebruiken.

De cursussen in Vairano Country House, op het platteland van Pavia, niet ver van Milaan, vinden plaats op 2 juni en 8 september. Deelnemers aan de Flat Track School leren hoe ze veilig op ovale dirt tracks kunnen rijden. Deelnemers aan de Off Road School leren hoe om te gaan met Off Road Tracks op de Desert Sled. De Scrambler Basic Riding School, daarentegen, is voor alle aspirant-motorrijders die goed willen leren rijden voordat ze hun rijbewijs gaan halen.

Days of Joy betekent echter ook plezier en ontspanning op het platteland. Met andere woorden, een echte Amerikaanse BBQ, een chill-out plek met muziek, ligstoelen, parasols en een pooltafel. Deelnemers krijgen de kans om het volledige Ducati Scrambler gamma uit te proberen en mee te doen aan een niet te missen BBQ cursus waar een beroemde chef-kok de deelnemers zal leren hoe te barbecueën als een pro.

De coördinatie van de tochten en alle rijcursussen worden verzorgd door instructeurs van Due Ruote. Een ander nieuw aspect van de Days of Joy 2019 is dat Pirelli deelneemt aan de evenementen, waardoor de succesvolle samenwerking tussen deze twee Italiaanse bedrijven veel verder gaat dan alleen technische samenwerking.

Alle deelnemers ontvangen een welkomstpakket met een Ducati Scrambler gadget. Kijk hier voor gedetailleerde informatie over de kosten en hoe u zich kunt inschrijven voor de Days of Joy.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.