Persbericht

Nieuwe kleur voor de Versys 1000S en SE

Begin dit jaar introduceerde Kawasaki de nieuwe Versys 1000 S en vernieuwde SE. De zeer rijk uitgeruste S-variant werd met veel lof ontvangen door de motormedia en motorrijders in de Benelux. Voor 2022 krijgt dit populaire Adventure Touring duo een nieuwe kleur erbij naast de bekende groene kleurstelling.

Het succes van de Versys 1000 S en SE zit hem in het unieke concept; een Adventure Tourer gericht op straatgebruik met een krachtig en koppelrijk 1.043cc vier-in-lijn motorblok. Het blok is gericht op souplesse en is standaard voorzien van Cruise Control, Traction Control, Power Modes en Kawasaki’s Cornering Management functie. Deze veiligheidssystemen zijn ondergebracht in 4 rijmodi waaronder Sport, Road, Rain en Rider. De laatste modus is volledig naar eigen voorkeur in te stellen.

Door de focus te leggen op weggebruik, in plaats van een combinatie van offroad en weggebruik, heeft de Versys het beste rijgedrag in zijn klasse. Comfortabel genoeg om lange afstanden af te leggen maar door zijn 17’’ wielen en instelbare Showa 43mm USD-voorvork ook sportief in het betere bochtenwerk en vertrouwenwekkend in de regen.

Met de Versys 1000 S rij je langer en ga je verder door de hoge mate van comfort. De inmiddels typische Versys styling zorgt samen met het verstelbare windscherm voor een uitstekende windbescherming. Door de bekrachtigde slipper koppeling, welke een lichtere bediening heeft dan de meeste van zijn concurrenten, de Up/Down Quick Shifter en de uiterst comfortabele zitpositie worden lange dagen in het zadel echt een verademing. Verder bestaat de standaarduitrusting uit een prachtig TFT-display met Bluetooth verbinding, een 12V aansluiting, handvatverwarming, handkappen, bochtenverlichting en Kawasaki’s unieke High Durable Paint.

De high-end Versys 1000 SE gaat nog een stap verder met semi-actieve elektronische vering. Deze elektronische vering is voorzien van SHOWA’s Skyhook technologie en past zich continu aan, aan de wegomstandigheden. Hierdoor worden ritten nóg comfortabeler en het rijgedrag nóg stabieler. De vering is via de Kawasaki Rideology app gemakkelijk aan te passen aan de belading van de motor en het meenemen van een passagier.

De 2022 Versys 1000 S en SE staan vanaf januari bij de Kawasaki dealers in de volgende kleuren:
• Metallic Graphite Gray/Metallic Diablo Black/Metallic Flat Spark Black
• Emerald Blazed Green/Metallic Diablo Black/Metallic Spark Black

Voor wie de Versys 1000 S of SE écht helemaal compleet willen maken zijn er ook weer de optionele Tourer, Tourer+ en Grand Tourer edition kits beschikbaar naast tal van originele andere Kawasaki accessoires.

Prijzen worden later dit jaar bekend gemaakt.
Kijk voor meer informatie of een dealer bij u in de buurt op www.kawasaki.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws