Nieuws

High Bike Testcenter organiseert 5e Top of the Montain Biker Summit

Het laatste weekend van juli wordt in Paznaun de vijfde ‘Top of the Montain Biker Summit’ georganiseerd. Van 26 tot en met 28 juli zijn er bij het High Bike Testcenter, de hoogste bikertreff van Oostenrijk, volop testritten en begeleide tours te maken. Daarnaast zullen er verschillende stuntshows gehouden worden.

De muzikale begeleiding wordt verzorgd door de band Milestone, dj In Style is verantwoordelijk voor het avondprogramma. Deelnemers worden culinair in de watten gelegd door sterren chef Martin Sieberer.

26 juli: start met 3 verschillende tours
Vrijdag 26 juli worden er drie ritten georganiseerd met een adembenemend uitzicht. Twee van de drie zijn meer dan 200 kilometer lang. De kortste tour, van een halve dag, vindt plaats in het prachtige Silvretta gebergte. In de Biker Village worden verschillende evenementen en andere bike-gerelateerde evenementen georganiseerd. Er vinden verschillende trainingen en wheelie sessies plaats. Ieder uur is er een stuntshow met professionele motorrijders waaronder de Globe of Death door de Internal Varanne Riders die twee awards gewonnen hebben in Monte-Carlo tijdens het Circus Festival. De Biker Summit Nights met dj In-Style beginnen vrijdagavond om 21:00 uur. Jonge, opkomende motorrijders kunnen ook deelnemen aan een testrit: de e-trial test op een OSET-motor.

27 juli: ontspannen op de Idalp
Op zaterdag rijden de deelnemers ontspannen door het Paznaun gebergte. Rond lunchtijd wacht de deelnemers de traditionele Hill Climb naar het Idalp, een tocht van 2.320 hoogtemeters. De weg is normaal gesproken gesloten voor individuele transport maar speciaal voor de Biker Summit is hier een uitzondering voor gemaakt: alle deelnemers kunnen het hoogste punt bereiken. Een barbecue met live muziek vormen de kers op de taart. ’s Middags worden de stunt shows en wheelie sessies in de Biker Village hervat. De band Milestone begint om 21.00 uur met het avondprogramma.

29 juli: brunch met culinaire hoogstandjes
Zondag start de dag om 10.30 uur met de ‘bike blessing’ waarna iedereen wordt uitgenodigd voor het traditionele ‘Frühschoppen’. Onder het genot van wijn en bier wordt de zondag brunch genuttigd met diverse streekproducten. Inclusief muzikale begeleiding. De culinaire hoogstandjes zijn verzorgd door de lokale top chef Martin Sieberer, de ‘Club der Paznauner Köche’ en de ‘Landjugend Ischgl’. Het team serveert no-nonsense gerechten met regionale ingrediënten.

Extra evenementen
Iedereen met een geldig motorrijbewijs mag de gloednieuwe modellen van KTM, BMW, Triumph, Yamaha en Aprilia testen voor een dagje vanaf 20 euro. Het High Bike Testcenter biedt ook complete motorequipment aan voor een klein prijsje voor de motorrijders die hun uitrusting thuis zijn vergeten. Pluspuntje voor de motorrijders die in Paznaun verblijven: op aanvraag ontvangen zij de ‘Silvretta Card all inclusive’. Deze voucher biedt gratis toegang tot liften, openbaar vervoer, indoor en outdoor zwembaden, musea en korting op de motorhuur bij het High-Bike Testcenter.

Lijkt dit je wat en zoek je nog een plek om te overnachten? Apart Vivaldi ligt om de hoek. Kijk voor meer informatie op vivaldi.at

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.