Nieuws

BMW schenkt R1250GS  aan Koning Willem 1 College

BMW Group Nederland schenkt een BMW R 1250 GS  aan het Koning Willem 1 College. Dit Regionale Opleidingscentrum in Den Bosch behoort al vele jaren tot de grootste motorfietstechniekopleidingen in Nederland. En “de GS” is met afstand de bestverkochte motorfiets van Nederland. Met deze moderne avonturenmachine is het onderwijs veel beter af te stemmen op de praktijk van nu.

Goed opgeleide technici zijn voor de BMW Group dealerorganisatie van levensbelang. Want uiteindelijk zijn het de mensen in de werkplaats die jaar in, jaar uit de belofte “BMW maakt rijden geweldig” waarmaken. Dat geldt voor autotechnici evenzeer als voor motorfietstechnici. Vandaar dat BMW Group Nederland meerdere initiatieven ondersteunt om de technische opleidingen goed aan te laten sluiten op de laatste stand der techniek. In dit kader schonk BMW Group Nederland eerder dit jaar al 39 high tech automobielmotoren aan de Regionale Opleidingscentra die autotechnische opleidingen aanbieden. 

Jurgen de Groot, Retail HR Manager bij BMW Group Nederland: “Met de donatie van de BMW R 1250 GS aan het Koning Willem 1 College wil BMW het niveau van de opleidingen voor motorfietstechnici gelijke tred laten houden met de opleiding van autotechnici. Dit college leidt momenteel maar liefst 55 jongeren op tot motorfietstechnicus, 25 tot eerste motorfietstechnicus en 6 tot technisch specialist – zonder uitzondering bijzonder gemotiveerde leerlingen met een grote passie voor motorrijden én techniek. Dat blijkt ook uit de reisafstand van huis naar school, de studenten komen van Amersfoort en Apeldoorn tot uit Vlissingen en Maastricht.”

BMW Motorrad behoort al vele jaren tot de grootste spelers in de markt voor premium brands. Dat komt omdat BMW elke categorie motorrijder keuze biedt uit machines die tot in het detail zijn ontwikkeld en beproefd voor zijn of haar specifieke beleving van motorrijden. Zonder uitzondering met de kwaliteit en de betrouwbaarheid die je van BMW mag verwachten. Van Heritage, Roadster en Urban tot Sport, Tour en Adventure. Tom Crooijmans, Head of BMW Motorrad vervolgt: “De BMW R 1250 GS is ons paradepaard. Heel veel motorliefhebbers in Nederland kiezen voor deze avonturenmachine. Het is een motorfiets waarmee je net zo gemakkelijk een wereldreis maakt, als dagelijks op en neer naar je werk rijdt.

Altijd klaar voor het avontuur, dat bedoelen we met ‘The Spirit of GS’. We ondersteunen het Koning Willem 1 College graag met deze GS, want hierin debuteerden talloze innovaties van BMW Motorrad. Het concept van een boxermotor met cardanaandrijving houdt al stand sinds 1923 en wordt steeds verder vervolmaakt. En met innovaties heeft BMW Motorrad in al die jaren veel bijgedragen aan veilig en milieuvriendelijk rijplezier, van het eerste motorfiets ABS ter wereld, de eerste geregelde katalysator tot de eerste elektrische maxi scooter. Onze betrokkenheid bij de opleiding van motorfietstechnici houdt niet op bij het schenken van een motorfiets. We stellen ook al het lesmateriaal van de BMW Group Training Academy ter beschikking en we bieden docenten en leerlingen toegang tot alle technische documentatie.”

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.