Nieuws

WorldSBK Assen, de terugkeer van MvdM

Net als vorig jaar leek het ook dit seizoen weer een dominante zegereeks te worden voor Jonathan Rea op zijn geliefde Assen. Zover kwam het wegens een valpartij met titelconcurrent Razgatlioglu niet. Lachende derde was de andere usual suspect aan het front: Alvaro Bautista, maar wij willen natuurlijk vooral weten hoe Michael van der Mark het deed.

Voor de regerend wereldkampioen Toprak Razgatlioglu begint het weekend goed. Hij laat een sterk raceritme zien en zet in de Superpole een nieuw ronderecord (1:32.934) neer. Toch komt dit er niet volledig uit tijdens de eerste race op het Asser asfalt en moet de protegé van Kenan Sofuoglu genoegen nemen met de derde plaats. Voor hem eindigen Alvaro Bautista, die na twee jaar bij Honda weer terug is op zijn geliefde Ducati Panigale V4 en Jonathan Rea. “We hebben de motor aardig op zijn kop gezet ten opzichte van de testfiets die we tijdens de voorbereiding op dit seizoen gebruikten”, legt Rea na afloop van race 1 uit. “Dat alles om dat heerlijke gevoel weer op te zoeken, dat ik altijd ontvang als ik met de Kawa op Assen rondrijd. Deze ochtend (zaterdagmorgen, red.) was dat er nog niet, maar langzaam voelde ik het deze race terugkomen. Ik vond uiteindelijk een lekker ritme en kon zodoende de banden tot het einde goed houden.” In de Superpole-race op zondagochtend wist Rea wederom de winst te pakken, en daarmee ook zijn honderdste Kawa-overwinning te behalen. Kortom, het leek een foutloos weekend te worden voor de zesvoudig wereldkampioen, maar in race twee liep het anders dan verwacht.

Maar naast al het spektakel in de WorldSBK gebeurde er in de Supersport en Supersport 300 ook genoeg. Zo pakte Victor Steeman in de eerste race de overwinning voor het thuispubliek, en deed Glenn van Straalen hem dat bijna na in de Supersport. Het uitgebreide verslag van het superbikes-weekend in Assen lees je natuurlijk in MotoPlus 9/2022!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws