Warmdraaien

Warmdraaien – Vakantiekriebels

De ene stortbui gaat naadloos over in de andere terwijl ik dit tik. Met een voortdurend boven het land hangende natte grijze sluier is het maar moeilijk voor te stellen dat de vakantie bijna voor de deur staat. Gelukkig schijnt in deze MotoPlus het vakantiezonnetje volop en bieden we je op zo’n dertig pagina’s motorvakantie-inspiratie.

Dat doen we niet specifiek door je bestemmingen aan de hand te doen, alhoewel het Como-meer als plaats van handeling van de naked bike vergelijkingstest en de Pyreneeën als decor voor het reisverhaal in deze MotoPlus natuurlijk geweldige locaties zijn om je motorvakantie door te brengen. Een uitgebreid aanbod downloadbare toerroutes in binnen- én buitenland vind je trouwens op onze website: www.motoplus.nl/motorroutes. ‘Reispiratie’ genoeg! Wat schotelen we je dan wel voor? Een aantal praktische reportages met bijvoorbeeld handige tips en tricks voor een kampeervakantie. Dat je niet per se de zijkoffers van je motor als ‘stoeltje/tafeltje’ hoeft te gebruiken op de camping, waardoor kamperen al snel ‘kramperen’ wordt, zoals ik zelf lang geleden proefondervindelijk ontdekte tijdens een eerste motorkampeervakantie. Die koffers zijn nooit meer in de oorspronkelijke vorm teruggekomen en mijn rugwervels L4 en L5 kreunen nu nog na als ze er aan terugdenken. Daar zijn super makkelijke en klein op te bergen alternatieven voor. En ooit wel eens onder je zadel naar het aanwezige boordgereedschap gekeken? Je zult de eerste niet zijn die zonder er een moment bij stilgestaan te hebben op vakantie gaat met enkel een haaksleutel en een schroevendraaier uit de standaardset en dat daarmee de klus niet geklaard kan worden tijdens een onverhoopt pechgevalletje onderweg. Tijd dus om de ideale set boordgereedschap voor je samen te stellen, en ook collega en veelrijder Eric Bulsink deelt de samenstelling van zijn eerste-hulp-bij-pech-setjes.

Maar mijmeren over de vakantie moet natuurlijk niet alleen maar een serieus gebeuren zijn. Daarom ook een paar verhalen om het een beetje luchtig te houden. Dat gold letterlijk voor collega Ad van der Wiel, die in oktober vorig jaar het kortste strootje trok en in de laatste dagen van de seizoensopening volledig out-of-the-box ging op de hoogst gelegen camping van Europa in het Zwitserse Arolla. In een hangmat in de frisse Alpenlucht welteverstaan…. Of neem vader en zoon Ferdie en Rik Klein Goldewijk. Al dertig jaar lang gaan ze jaarlijks met zijn tweetjes op motorvakantie. En dan niet een obligaat weekendje naar de Ardennen of het Sauerland, maar een serieus eind weg, tot aan Noord-Afrika aan toe. Dat heeft een interessant vakantie-album opgeleverd, waar we een kijkje in nemen. Sowieso een bezige motorfamilie, die Klein Goldewijkjes. In MotoPlus 2/2009 kwam vader Ferdie al eens samen met zijn zes (!) eveneens motorrijdende broers voorbij.

Over vakantiefoto’s gesproken: globetrotter Dirk Schäfer, bekend van de prachtige reisverhalen in MotoPlus, doet uit de doeken hoe je de ultieme motor-vakantiefoto maakt.
Zit je nog helemaal zonder vakantie-inspiratie of moet de sleurhut in de zomervakantie achter de auto omdat de familie ook meegaat? Dan kunnen snelle beslissers van 10 t/m 16 november dit jaar nog mee met onze lezersreis naar de Spaanse zon in Alicante. Er zijn nog een paar plekjes vrij.

Jeroen Hidding 2

 

 

 

 

 

 

 

Jeroen Hidding – hoofdredacteur MotoPlus

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

BMW wint aanbesteding politie

BMW wint aanbesteding politie

19 juni, 2024

BMW Motorrad heeft opnieuw de aanbesteding van de politie gewonnen, waardoor het naar verwachting de komende 7 jaar ...

Overig nieuws