Productnieuws

Verzamelaars opgelet: de AGV Pista GP RR Oro Limited Edition is er!

Blingbling van AGV, want de Italiaanse helmfabrikant presenteert de Pista GP RR Oro Limited Edition, een sportieve integraalhelm van carbon in een gelimiteerde oplage.

De speciale edities van de AGV Pista GP RR hebben een traditie – zo bracht AGV in 2021 de racehelm met 6 decors die Valentino Rossi droeg bij speciale gelegenheden. Nu is het de beurt aan de AGV Pista GP RR Oro, waarvan er slechts 3.000 gemaakt worden. Prijs: € 1.815,-! 

De helmschaal is gemaakt van 100 procent koolstofvezel. De helm als geheel weegt 1.450 gram in de kleinste maat. De AGV Pista GP RR Oro voldoet niet alleen aan de Europese en Amerikaanse beschermingsnormen ECE 22.06 en DOT, maar is ook gehomologeerd volgens de nieuwste FIM-eisen, dat wil zeggen dat hij voldoet aan de hoogst mogelijke beschermingsnorm.

Belangrijke kenmerken zijn onder andere vijf metalen ventilatieopeningen en twee luchtuitstroomopeningen, de verwijderbare spoiler aan de achterzijde een liefst 5 millimeter dik vizier.

Met de uitneembare en meegeleverde pads voor de bovenkant van het hoofd, de achterzijde en de wangen is de AGV Pista GP RR Oro volledig en individueel instelbaar aan de binnenkant. Deze sportieve carbon helm is ook voorbereid voor een drinksysteem. De AGV Pista GP RR Oro heeft uiteraard een dubbel-D-sluiting, van titanium in dit geval.

De AGV Pista GP RR Oro is verkrijgbaar in een oplage van 3.000 stuks. De adviesprijs is 1.815 euro. De maten XS, S, M, L, XL en XXL zijn verdeeld over 4 helmschalen, namelijk één voor XS en S, één voor M en L en één voor XL en XXL. In deze prijsklasse is dit standaard; bij goedkopere helmen is het gebruikelijk om met slechts twee helmmaten te werken en de rest van de maataanpassing gaat dan uitsluitend via het binnenwerk en de pads van de helm.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Nieuwe roadster van Royal Enfield

Nieuwe roadster van Royal Enfield

20 juli, 2024

Royal Enfield breidt haar 450-platform uit met een nieuw model. De Guerrilla 450 is een roadster met de bekende ...
Even geduld aub!

Even geduld aub!

19 juli, 2024

De tijd vliegt als je lol hebt, zo blijkt maar weer. Zo ben je nog aan het uitbuiken van de Kerstdagen en zo staat ...

Overig nieuws