Nieuws

Vernieuwende crossover van Caberg

Ñieuw is het begrip crossover helm al lang niet meer, de uitvoering van deze nieuwe Caberg Tourmax echter wel. Dankzij diverse afneembare componenten waren tot dusver namelijk allerlei helmconfiguraties mogelijk, variërend van jethelm tot integraal en van allroad- tot crosshelm. De systeemhelm kwam in het hele stuk echter nooit voor, maar daar is dus nu verandering in gekomen. De Tourmax vormt namelijk een mix tussen een stoere allroad- en een praktische systeemhelm, waarbij dankzij een ingenieuze constructie bij het openen en sluiten van het kinstuk, de klep automatisch omhoog en omlaag klapt.
De basis van de met een lekker stoere uitstraling gezegende helm wordt gevormd door een polycarbonaat buitenschaal, in combinatie met een uitneem- en wasbare binnenvoering, evenals verwisselbare wangkussen. Qua praktische details kan de Tourmax bogen op onder meer een microlock snelsluiting van de kinriem, geïntegreerd zonnevizier en voorbereiding op het Just Speak bluetooth communicatiesysteem uit eigen huis. Ook goed, de helm (met P/J homologatie) wordt standaard geleverd met een Pinlock anti-condens vizier.
De nieuwe Caberg Tourmax is er in de kleuren matzwart, wit, mat-antraciet en Sonic (sportief design), het matenspectrum voert van XS tot en met XL. Prijzen beginnen bij € 249,95. Info: www.xtravus.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws