Nieuws

Vergeten occasions

Wat hebben een Aprilia Dorsoduro 1200, BMW G650 Xcountry, Honda CBR600 F, Triumph Trophy 1200 en Victory hammer met elkaar gemeen? Precies niks, behalve dan dat het alle vijf inmiddels vergeten occasions zijn. Tijd voor een nadere beschouwing!

Slecht gebouwd, storingsgevoelig, te duur, saai, misschien zelfs lelijk als de nacht. Er zijn vele redenen waarom een motorfietsmodel niet echt aanslaat bij kopers. Wat maakt het uit als zulke misbaksels uit de markt verdwijnen? Maar dat geldt niet voor iedereen, er zijn namelijk ook motoren waarvan hun schimmige bestaan niet gerechtvaardigd is. Een gevalletje verkeerde plaats, verkeerde tijd zullen we maar zeggen. Of gewoon omdat het concept niet begrepen wordt, de concurrentiestrijd aangaat met een oppermachtige tegenstander of omdat soortgelijke modellen op elkaar kannibaliseren. Elke reden kent dezelfde uitkomst: de productietijd is kort en daarna is het over en sluiten.

Maar dat biedt ook kansen. Waar de belangstellenden in de rij staan voor de populaire modellen, geven de slimme tweedehands jagers de voorkeur aan het kijken naar bijvoorbeeld onze vijf ‘vergetenen’. Waar je op moet letten bij de aanschaf van zo’n vergeten occasion? Dat lees je in MotoPlus 20/2021!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws