Nieuws

Vergelijkingstest vijf high-end allroads

Hij is al sinds jaar en dag meester van het allroad-segment en weet de concurrentie van zich af te slaan. Toch krijgt de BMW R1250GS anno 2022 steeds meer concurrentie. Hoog tijd dus om eens te kijken hoe de BMW ten opzichte van de hedendaagse concurrentie presteert.

In deze test bestaat die concurrentie uit de KTM 1290 Super Adventure S, Ducati Multistrada V4 S, Triumph Tiger 1200 GT Pro en Harley-Davidson Pan America 1250 Special. Net als de BMW heeft ook de KTM – ook wel de eeuwige opjager van de GS – geen verdere introductie nodig. Hij excelleert met zijn brute V-twin en het voor het Oostenrijkse merk typerende sportieve karakter. Eveneens bruut sterk is de tegenwoordig met een V4-blok uitgeruste Multistrada, die daarmee de leiding qua vermogen heeft overgenomen. Dat de Italiaan een ware alleskunner is, bewijst zijn titel in de Alpenmasters-test van vorig jaar. Voor het eerst aanwezig is de Harley-Davidson. De Amerikanen hebben met de Pan America 1250 (hier in de Special-variant) een heerlijk onconventionele machine ontwikkeld die typisch Harley is, maar tegelijk uiterst modern en snel. Vers van de pers is ook de nieuwe versie van de Triumph Tiger 1200 GT Pro, die met een onconventioneel ongelijkmatig ontstekende dikke driecilinder en grote ambities openlijk een greep naar de kroon doet.

Allemaal leuk en aardig, maar weet één van de vier concurrenten de BMW eindelijk eens van de troon te stoten? Het antwoord op die prangende vraag lees je natuurlijk in MotoPlus 15/2022. Elke twee weken helemaal up-to-date blijven met het laatste nieuws, de meest uitgebreide testen, onderhoudende reportages en sprekende reisverhalen? Kan, gewoon even hier klikken…

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Video: 120 jaar FIM

Video: 120 jaar FIM

26 februari, 2024

De Federation Internationale de Motocyclisme (FIM) bestaat 120 jaar en viert dat met een acht minuten lange film ...

Overig nieuws