Nieuws

Vergelijkingstest Triumph Street Triple – Triumph Speed Triple

Groot of klein, dik of dun, Speed of Street Triple? Iedereen die interesse heeft in een karaktervolle naked van Engelse makelij, stelt zichzelf deze vragen. Wij togen daarom met dit energieke duo naar Zuid-Frankrijk om het antwoord op deze vragen te vinden.

Uitzicht over de Middellandse Zeekust en een werkelijk strakblauwe lucht. Perfecte rijomstandigheden zo op het eerste gezicht, maar zonneschijn en een heldere hemel gaan hier in dit jaargetijde vaak gepaard met kou. Vandaag is helaas geen uitzondering, het kwik tikt amper de vijf graden aan, de mistral fluit vanuit het noordoosten en zelfs de weg bibbert. In de wetenschap dat beide Triples op sportbanden staan, die graag goed warm gereden willen worden, zou je normaliter met enige terughoudendheid aan de afdaling van de eerste pas beginnen. De brede bochten pakken we inderdaad met enige voorzichtigheid, maar remmen doen we redelijk stevig. Het Britse duo beschikt namelijk over een bijzonder fijngevoelig werkend ABS, dat veel vertrouwen wekt. Ook het niet hellingshoekafhankelijke systeem op de Street. Qua elektronica zijn beide sowieso redelijk aan elkaar gewaagd. Zo hebben ze onder meer verschillende rijmodi paraat, waarin vermogen, gasrespons, tractie- en wheeliecontrole aan elkaar gelinkt zijn. En verschillende ABS-configuraties (eventueel achter uitgeschakeld) niet te vergeten.

Uiteraard zijn dit slechts randzaken, zelfs de beste elektronica kan een belabberde basis immers niet maskeren. Gelukkig heeft het duo een bijzonder goede reputatie, zowel qua blok als stuureigenschappen. Toch kan er uiteindelijk maar één de beste zijn. Welke? Je leest het allemaal in MotoPlus 4/2022. Nooit meer iets missen op motorgebied? Klik dan hier voor een abonnement op het goedkoopste motorblad van Nederland.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Mail & Win: S100 Clean Pakket

Mail & Win: S100 Clean Pakket

29 februari, 2024

Zo, met de MotorBeurs Utrecht als officieuze aftrap van het nieuwe motorseizoen koud achter de kiezen, is de tijd ...
Yamaha Demo Ride Tour 2024

Yamaha Demo Ride Tour 2024

28 februari, 2024

Met vooruitstrevende designs zijn de Yamaha-modellen in de 2024 line-up stuk voor stuk plaatjes om naar te kijken, ...

Overig nieuws