Nieuws

Vergelijkingstest Cruisers

“Een handelbare, sportieve cruiser met klassieke flair”, is de conclusie van deze vergelijkingstest over de winnaar. Dit kan natuurlijk over beide gaan, dus tijd om uit te zoeken of de Harley-Davidson Nightster of Honda CMX1100 Rebel DCT de beste van de twee is.

De Harley-Davidson Nightster treedt met een optisch langgerekt silhouet, smalle dummy-tank en naar voren gebogen zitpositie in de voetsporen van de Sportster 883-modellen. Het 975cc metende 60 graden V-twin-blok produceert stationair draaiend een bescheiden geluid, en daar verandert eenmaal aan de rol weinig aan. Bij lagere toerentallen mist de Harley-krachtbron wat koppel en ontpopt het zich eerder als een sportiever blok dat graag toeren draait om zijn 90 pk vermogen te laten zien. Het blok van deze Honda kun je in het sportieve cruisersegment gerust als experimenteel bestempelen, om meerdere redenen. In plaats van een echte V-twin is deze Rebel voorzien van een 1.084 cc metende paralleltwin, die zich door 270 graden verzette kruktappen wat het geluid betreft voordoet als een V-twin. Vanuit lage toeren schiet de Honda heel volwassen vooruit, zoals je ook van een cruiser van dit kaliber mag verwachten. Welke versnelling je daarbij kiest is van ondergeschikt belang, net als schakelen zelf trouwens. Deze Rebel heeft namelijk een DCT-versnellingsbak (Dual Clutch Transmission), dus naar een koppeling en schakelpedaal zoek je tevergeefs op deze Honda. Om weg te rijden druk je op de rechter armatuur op ‘D’ en vervolgens is het gas geven. Zo makkelijk kan het zijn.

Maar hoe rijdt zo’n DCT-bak? En hoe presteren de Honda en Harley verder? Dat lees je natuurlijk in MotoPlus 23/2022. Liever elke twee weken een nieuwe editie op de deurmat? Geen stress, klik dan gewoon even hier

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Super Hooligan met Indian-roots

Super Hooligan met Indian-roots

24 februari, 2024

Laat Roland Sands los op een motorfiets en negen van de tien keer komt er een enorm gaaf ding uit. Indian liet de ...
Eerste indruk: Yamaha MT-09

Eerste indruk: Yamaha MT-09

23 februari, 2024

Het gulzige aanzuiggeluid van de levendige driepitter zwelt aan, wat gepaard gaat met een flinke schop onder het ...

Overig nieuws