Nieuws

Vergelijkingstest A2-nakeds

Welkom bij de club! Met het A2-rijbewijs op zak staat de wereld van 48pk-motoren voor je open. Hier is bijna zeker wel een machine te vinden die bij je past. In deze vergelijkingstest: vier naked bikes die al aantonen hoeveel overeenkomsten en toch ook verschillen er zijn bij de motoren in dit segment.

Een tegemoetkomende motorrijder steekt zijn linkerhand op en knikt vriendelijk, de volgende strekt nonchalant zijn onderarm opzij en een derde tilt enkel twee vingers kort op, terwijl hij zijn hand aan het stuur houdt. De boodschap is feitelijk steeds hetzelfde: gegroet, mooi dat je erbij bent. Vanaf nu hoor je er (weer) bij, je bent deel van de familie en we zijn ook blij met jouw groet.
Je hebt gekozen voor een naked bike, ideaal voor puur rijplezier op slingerende binnenwegen, zoals je dat alleen met een motor beleeft. En laat je daarbij niet wijsmaken dat een A2-motor niet snel genoeg is, want met (ongeveer) 48 pk kan genoeg. Dat bewijst dit viertal wel. De Honda CB500F is de alleskunner van het viertal. Hij wordt niet voor niets door rijscholen al jaren gebruikt als lesmotor. De KTM 390 Duke is de sportieveling. Hij is misschien niet de sterkste, maar door zijn lichte gewicht nog steeds ‘ready to race’. De stijlvolle, dat is de Brixton Crossfire 500X. Met zijn ronde koplamp, spaakwielen, lange tank en getrapte buddyseat heeft de Brixton namelijk ook wat scrambler-trekjes. De Voge 500AC is op zijn beurt weer de comfortabele. Niet alleen vanwege de zithouding, ook vanwege het blokkarakter en het snelle vonken trekken.

Maar welke van de vier is dan de beste keus? Daar komen we natuurlijk maar op één manier achter. Je leest het natuurlijk in MotoPlus 12/2022. Niets missen en liever elke twee weken een nieuwe editie op de mat? Geen zorgen, klik dan hier

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test Suzuki GSX-8R

Eerste test Suzuki GSX-8R

2 maart, 2024

Suzuki breidt haar afgelopen jaar geïntroduceerde paralleltwinplatform nu uit met een sportieve exponent? Met een ...
Kawasaki Promo Tour 2024

Kawasaki Promo Tour 2024

1 maart, 2024

Vrijblijvend proefrijden op je favoriete Kawasaki. Dit jaar trekt de Kawasaki Promo Tour weer door het land om jou ...
Stijlvol jasje van LS2

Stijlvol jasje van LS2

1 maart, 2024

LS2 ken je waarschijnlijk voornamelijk van haar helmen, maar de Spaanse firma heeft inmiddels ook een uitgebreid ...

Overig nieuws