Nieuws

Van Dubai naar Nederland met de motor

Groot is de verbazing als de grenswachten van Syrië eind 2021 oog in oog staan met een Nederlandse motorrijder. Joël de Vrij rijdt, in z’n eentje, dwars door hoogst turbulente landen en tijdens de pandemie van Dubai naar Nederland.

De 31-jarige de Vrij werkt al een aantal jaren als IT’er in Dubai als er in 2022 een afspraak in zijn agenda staat die hij niet kan afzeggen: samenwonen met zijn vriendin in Berlijn. Waarom hij niet gewoon op het vliegtuig stapte? “Ik hou van de combinatie motorfiets en avontuur. Dit leek me de ideale reis door prachtige landschappen en culturen. Er waren wel wat uitdagingen, maar risico is ook een soort smaakmaker.”, vertelt de Vrij. Reizen is voor hem niet helemaal de onbekende weg, eerder reisde hij al solo door India, Pakistan, Iran en Irak. De reis naar Nederland, in totaal goed voor 13.500 kilometer, heeft vooraf nogal wat voeten in de aarde. Vanwege corona zit de grens met Iran dicht en dus gaat er een streep door de eerste route van de Vrij. Optie twee is door het noorden van Afrika, maar ook die valt af: “Libië is echt veel te gevaarlijk. Andere zogenaamde schurkstaten als Iran, Saoedi-Arabië en Noord-Irak voelden wel veilig.”

Vanzelfsprekend maakt de Vrij een hoop mee tijdens de rit in het zadel van zijn de KTM 1290 Super Adventure R. Het meest opmerkelijke? Een heldenonthaal in Syrië. Hoe en wat lees je uiteraard in MotoPlus 8/2022. Liever elke twee weken een nieuwe editie op de deurmat? Geen stress, klik dan gewoon even hier

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Komt BMW met een R18 nineT?

Komt BMW met een R18 nineT?

22 mei, 2024

Begin april verraste de nieuwe BMW Motorrad-baas Markus Flasch met een post op zijn Instagram-profiel. Op een ...

Overig nieuws