Nieuws

Toerroutes Noord-Eifel

Oké, we zitten net middenin de twee koudste maanden van het jaar, en dan moet maart z’n staart ook nog roeren. Toch kijken we alvast vooruit naar het nieuwe motorseizoen. Zodra te temperaturen zich van een beetje behaaglijke kant laten zien, trekken veel motorrijders er voor een lang weekend op uit. En dan is de Eifel een zeer geliefde bestemming!

Je hoeft niet veel fantasie te hebben om de vraag waarom te beantwoorden. De fantastische stuurmogelijkheden, authentieke dorpjes en steden en relatief gunstige ligging zeggen eigenlijk alles. In MotoPlus 3/2022 brengen we een bezoek aan deze Duitse regio en merken weer eens hoe verslavend de heuvels van de noordelijke Eifel kunnen zijn. Hoe vaker je er komt, hoe sterker het verlangen om terug te keren en de regio verder te verkennen. Na de allesvernietigende watersnood die grote delen van de regio in juli 2021 platlegde, is de Eifel er inmiddels weer grotendeels bovenop gekrabbeld. Al zie je her en der nog altijd stille getuigen van die vreselijke avond en nacht (sommige wegen zijn nog altijd afgeloten i.v.m. herstelwerkzaamheden), waarbij de storm voor bijna een half miljard euro aan schade veroorzaakte. De Eifel is kortom wel toe aan een toeristische impuls.

Wel in voor een ver- of herkenningstocht in de Eifel? Hier vind je een tweetal dagtochten door de regio, die elk beginnen en eindigen in het plaatsje Kronenburg. De eerste route is 210 kilometer lang, dagtocht 2 ruim 190. Beide voeren langs diverse toeristische hoogtepunten, en dat uiteraard over de mooiste wegen van de regio.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws