Nieuws

Superbike-coureurs in de MotoGP

Met slechts vier namen is de lijst van WK Superbike-coureurs die ook in de MotoGP op de hoogste podiumtrede eindigden vrij overzichtelijk. Wereldkampioen Toprak Razgatlioglu kan misschien de volgende worden, al wacht hem een zware opgave.

Het achterwiel zweeft een vuistdikte boven het asfalt, de ontlaste achterzijde van zijn Yamaha danst van links naar rechts, terwijl het voorwiel de gekleurde curbs toucheert. Toch slaagt Toprak Razgatlioglu er in om de ideale lijn tot op de centimeter nauwkeurig te raken. De spectaculaire rijstijl in de remzones is al lange tijd het visitekaartje van de 25-jarige Turkse coureur. En een succesmodel. In het afgelopen seizoen dreef de Yamaha-coureur de voorheen zes jaar lang dominerende Jonathan Rea in de hoek en snoepte hem de WK-titel af. Veel mensen zijn het er dan ook over eens dat Toprak het potentieel voor een succesvolle MotoGP-carrière heeft. Toch klinken er ook sceptische geluiden, nota bene van één van de vier namen uit het bovengenoemde lijstje. Ben Spies, die 14 zeges in het WK Superbikes en één in de MotoGP wist te behalen, denkt dat Razgatlioglu beter in zijn huidige kampioenschap kan blijven. “In het WK Superbikes kan hij veel meer wereldtitels halen, terwijl de MotoGP op een mogelijke deceptie kan uitdraaien.”

Maar waarom vind Spies dat? Wie geloven wél dat regerend wereldkampioen in de MotoGP thuishoort, en wat zijn nou eigenlijk de verschillen? Lees het in MotoPlus 11/2022. Liever elke twee weken een nieuwe editie op de deurmat? Geen stress, klik dan gewoon even hier

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws