Nieuws

Slingeren door de cliffhangers van Alicante

De Spaanse Costa Blanca staat bij velen bekend om haar 74 stranden en betonnen kolossen! Vaak heb ik me dan ook afgevraagd wat ik toch in hemelsnaam in zo’n rustoord voor gepensioneerden te zoeken heb? Hoe heb ik zo’n verkeerd beeld kunnen hebben!

Nauwelijks zijn we Alicante uit of de eerste bochtige wegen dienen zich al aan, instant verschijnt er een glimlach op mijn gezicht. Uiteraard vanwege het landschap, maar ook omdat de F800GS zich bijzonder makkelijk de bocht door laat sturen. De stepjes hebben zonder enige moeite dan ook direct contact met het wegdek. Een ding is al heel snel duidelijk, zorg dat er voldoende profiel op de banden zit, want dat gaan we nodig hebben de komende dagen.

We laten de kust achter ons en direct worden de heuvels hoger. We passeren diverse talrijke slaperige dorpjes, waaronder Villanueva del Río Segura, een nederzettinkje met een werkelijk adembenemend uitzicht. De wegen hier zijn opmerkelijk goed, ze strekken zich strak als een biljartlaken voor ons uit. Alles lijkt net nieuw geasfalteerd, zelfs de smalle singletracks. Een weekje hier rondrijden komt je rijvaardigheid wat dat betreft zeker ten goede.
De weg voert langs het stadje Bocairent, dat al van verre te zien is, en niet veel later slingert het asfalt door kloven en bossen richting Alfarassi, waar we even kort pauzeren voor een kop koffie. Als motorrijder ben je bij de verschillende horecagelegenheden meer dan welkom en de koffie – probeer eens een cortado (espresso met een drupje melk) – is ook nog eens betaalbaar.

De eerste indruk van de ‘Witte Kust’ is dus meer dan goed, maar wat kwamen we tijdens onze reis door de Spaanse regio nog meer tegen? In MotoPlus 09/2024 lees – en zie – je er alles over!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Superdikke naked van BMW komt er

Superdikke naked van BMW komt er

27 mei, 2024

Wat vandaag nog een concept is bij BMW, is morgen vaak realiteit. Dus deze R20 conceptfiets kan zo maar eens een ...

Overig nieuws