Nieuws

Sfeerreportage TT Assen

Niet minder dan 166.000 toeschouwers verwelkomde het TT Circuit gedurende het TT weekend. De 104.000 bezoekers op de wedstrijdzondag werden daarbij niet teleurgesteld, zij kregen deels bloedstollend spannende races voorgeschoteld en zagen Bo Bendsneyder na een fantastische race een vijfde plaats in de wedstrijd claimen. De sfeer zat er kortom goed in!

Na twee jaar niet in Nederland te zijn geweest – wegens een welbekend en wereldwijd virus – was het dit jaar eindelijk weer tijd voor het MotoGP-circus om neer te strijken op de Drentse heide. En die stelde zoals gezegd niet teleur. Het weekend wordt op vrijdag meteen goed ingeluid met een kletsnatte baan. Op zaterdag worden de regenbanden verruild voor slicks en zakken de rondetijden naar 32’ers. Op zondag weet Bagnaia, die het hele weekend al dominant is, in een zinderende wedstrijd de overwinning te pakken. Ook de Moto2-race, waar Bo Bendsneyder en Zonta van den Goorbergh Nederland vertegenwoordigen, stelt niet teleur. Bendsneyder wist zich vanaf plek acht terug te vechten naar de vijfde plaats, Zonta finishte als achttiende. En dat allemaal voor het oog van meer dan honderdduizend toeschouwers.

De kans is groot dat je één van de 166.000 toeschouwers was, maar mocht je het spektakel in Assen hebben gemist hebben we de mooiste sfeerplaatjes op een rij gezet. Je vindt ze in MotoPlus 14/2022!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Mail & Win: S100 Clean Pakket

Mail & Win: S100 Clean Pakket

29 februari, 2024

Zo, met de MotorBeurs Utrecht als officieuze aftrap van het nieuwe motorseizoen koud achter de kiezen, is de tijd ...
Yamaha Demo Ride Tour 2024

Yamaha Demo Ride Tour 2024

28 februari, 2024

Met vooruitstrevende designs zijn de Yamaha-modellen in de 2024 line-up stuk voor stuk plaatjes om naar te kijken, ...

Overig nieuws