Nieuws

Sfeerreportage TT Assen

Niet minder dan 166.000 toeschouwers verwelkomde het TT Circuit gedurende het TT weekend. De 104.000 bezoekers op de wedstrijdzondag werden daarbij niet teleurgesteld, zij kregen deels bloedstollend spannende races voorgeschoteld en zagen Bo Bendsneyder na een fantastische race een vijfde plaats in de wedstrijd claimen. De sfeer zat er kortom goed in!

Na twee jaar niet in Nederland te zijn geweest – wegens een welbekend en wereldwijd virus – was het dit jaar eindelijk weer tijd voor het MotoGP-circus om neer te strijken op de Drentse heide. En die stelde zoals gezegd niet teleur. Het weekend wordt op vrijdag meteen goed ingeluid met een kletsnatte baan. Op zaterdag worden de regenbanden verruild voor slicks en zakken de rondetijden naar 32’ers. Op zondag weet Bagnaia, die het hele weekend al dominant is, in een zinderende wedstrijd de overwinning te pakken. Ook de Moto2-race, waar Bo Bendsneyder en Zonta van den Goorbergh Nederland vertegenwoordigen, stelt niet teleur. Bendsneyder wist zich vanaf plek acht terug te vechten naar de vijfde plaats, Zonta finishte als achttiende. En dat allemaal voor het oog van meer dan honderdduizend toeschouwers.

De kans is groot dat je één van de 166.000 toeschouwers was, maar mocht je het spektakel in Assen hebben gemist hebben we de mooiste sfeerplaatjes op een rij gezet. Je vindt ze in MotoPlus 14/2022!