Nieuws

Roadtrip: op een Moto Guzzi V100 door Marokko!

Bij een motorparadijs denk je waarschijnlijk niet direct aan Marokko, maar toch is het een prachtbestemming voor motorrijders. En je hoeft echt geen dikke allroad met koffers te hebben om er lekker te kunnen rijden, ontdekken we in het zadel van een Moto Guzzi V100!

Om in Marokko te komen gaat er een ferry van Sete bij Montpellier (Zuid-Frankrijk) of vanuit Almería (Spanje). Door mijn werk heb ik echter de beschikking over een busje waar m’n motor in past en waar ik ook nog eens in kan slapen. Ik heb niets met ferry’s en kies daarom zelf meestal voor de één uur durende overtocht van Algeciras in Zuid-Spanje naar Tanger-Med. Vooraf boeken doe ik niet: in een van de vele kantoren bij benzinepompen of bij de haven zelf kun je gewoon een ticket kopen.

Je mag gewoon met je motor Marokko in, alleen wordt je motor geregistreerd in de computer en je krijgt een kaartje mee met je naam en kenteken. Dat kaartje moet je niet kwijtraken, deze moet je bij de terugreis weer inleveren. Ze willen namelijk niet dat iemand zijn spullen verkoopt in Marokko: wat je mee naar binnen neemt, moet er in principe ook weer uit, of er moeten invoer rechten betaald worden. Dat geldt bijvoorbeeld ook wanneer je een reserveband en andere extra spullen meeneemt!

Met het kaartje op zak trekken we ten strijde. In MotoPlus 05/2024 lees – en zie – je natuurlijk hoe de rondrit door Marokko verliep, wat we onderweg tegenkwamen en waar je verder op moet letten als je zelf eens met de motor door het land wilt rijden!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste indruk: Indian Scout

Eerste indruk: Indian Scout

17 april, 2024

Zon hoog aan de hemel, rechts van me het glinsterende wateroppervlak van de Stille Oceaan dat helemaal doorloopt ...

Overig nieuws